onsdag 14 september 2011

Dinkelscones

I lördags firade vi helg på Norregård och jag bakade scones till frukost. Jag försökte experimentera så att sconesen inte skulle bli så smuliga och visst blev det bättre än det blev sist. Tyvärr var jag en klant som glömde fotografera dem men jag lovar att jag ska göra ett nytt försök att komma ihåg det nästa gång.

4 dinkelscones

4 dl siktat dinkelmjöl
4 dl grovt dinkelmjöl
4 tsk bakpulver
1 tsk salt
100 g smör
3 dl yoghurt

Blanda de torra ingredienserna och smula sedan ner smöret med fingrarna till en jämn blandning. Tillsätt yoghurten och blanda raskt samman. Blanda smeten jämn men rör inte mer än nödvändigt.
Forma degen till fyra bullar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Platta till dem och skär två snitt över den i ett kryss. Nagga dem med en gaffel och grädda sedan i ugnen ca 10 minuter på 250 grader.

Jag önskar er en smaklig spis

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar