Dagens bröd blev ett äppelbröd av den enkla anledningen att jag hade en hel hög med äpplen som började se lite tråkiga ut så jag tänkte att de kunde göra lite nytta innan de blev helt fördärvade.
Ingredienser
4 dl fiberhavregryn
10 dl vetemjöl
2 dl krossade linfrön
2 dl solrosfrön
2 dl psylliumfrön
2 dl grovhackade valnötter
4 tsk bikarbonat
3 medelstora äpplen
1 dl flytande honung
2 dl äppeljuciekoncentrat
10 dl mild yoghurt
Blanda de torra ingredienserna väl och tillsätt sedan de skalade och hackade äppelbitarna, juicekoncentratet, honungen och yoghurten och blanda väl.
Smörj två (alternativt tre formar, beroende på hur stora bröd du vill ha) och häll sedan i lite havregryn i formarna. Häll upp degen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 60 minuter på 200 grader.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar