tisdag 1 januari 2013

Grövre solrosbröd


Ingredienser

3 dl rågsikt
2 dl fint rågmjöl
2 dl vetemjöl
0,5 tsk torrjäst
salt efter smak (ganska mycket rekommenderas)
2 dl solrosfrön
4 dl vatten

 Dag 1 började jag helt enkelt med att blanda ihop mjöl, salt och torrjäst och solrosfrön. Sedan tillsatte jag vattnet och blandade samman till en jämn deg. Sedan la jag lite plastfolie över och lät degen stå tills dag 2. (alltså degen fick jäsa i 18 h).

 Dag 2 värmde jag en ugnsfast gryta i ugnen i 230 grader i 30 minuter. Efter att grytan blivit varm mjölade jag degen ordentligt på en handduk innan jag välte ner den i grytan och lät den gräddas i ugnen i 30 minuter med locket på. Efter 30 minuter lyfte jag av locket och lät brödet bakas i ytterligare 15 minuter innan det var klart.




Detta brödet blev något grövre än den ursprungliga varianten men fortfarande lika saftigt. Det reste sig inte riktigt lika bra som orginalreceptet men jag ska kämpa vidare med den punkten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar