tisdag 21 januari 2014

Hemmagjorda tunnbröd

Jag fick ett litet infall i helgen och provade baka lite tunnbröd. Det var fånigt enkelt och det var otroligt gott.

Jag gjorde tunnbröd utan smaksättning men tror nog att jag ska slänga i några fänkålsfrön nästa gång. Bröden var väldigt goda och jag är mycket nöjd med resultatet.

Till ca 16 st

Ingredienser
0,5 pkt torrjäst
5 dl fingervarm mjölk
4 msk smält smör
2 msk honung
2 krm salt
2 krm hjortronsalt
2 dl grovt rågmjöl
7 dl vetemjöl

Lös upp jästen i mjölken och tillsätt smör och honung. Blanda i salt, hjortronsalt och rågmjöl. Arbeta sedan in vetemjölet i degen.

Låt degen jäsa under bakduk i 30 minuter.

Arbeta degen ordentligt på mjölat bakbord och dela upp i 16 delar. Kavla ut varje del med kruskavel till ca 20 cm i diameter. Grädda i torr och het stekpanna ca 1 minut på varje sida.

Låt bröden svalna under bakduk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar