tisdag 7 december 2010

Solrosbröd

Brödet är en variant av det pumpafröbröd som jag bakat tidigare så endast ett par saker skiljer. Brödet går att göra i oändliga varianter och de blir goda allihop.

Ingredienser till två solrosbröd
3 dl rågflingor
2 dl grovt råg mjöl
5 dl vetemjöl
3 del rågsikt
1 dl vetekross
1 dl rågkross
2 tsk salt
4 tsk bikarbonat
1 dl hela linfrön
2 dl solrosfrön
1 dl mörk sirap
33 cl öl
5 dl mild yoghurt

Blanda samman alla torra ingredienser och tillsätt sedan resterande ingredienser. Rör samman väl och häll sedan upp i två brödformar (glöm inte att smöra och bröda om ni inte har teflonformar). Grädda bröden i nedre delen av ugnen, 200 grader i ca 1 h. Ta ut bröden och låt dem svalna i formarna under bakduk.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar