lördag 21 maj 2011

Grova scones med fröer

Godmorgon alla!

Idag inledde vi dagen med nybakade scones och te. Mycket gott var det. För att lyxa till det ytterligare så här en lördag slängde jag i lite fröer och gryn i sconesen, namnam.

Ingredienser:
3 dl Grahamsmjöl
3 dl vetemjöl
3 dl havregryn
4 tsk bakpulver
4 krm salt
100 g smör
4 dl mjölk

Blanda de torra ingredienserna och smula sedan ner smöret i mjölblandningen med fingrarna. När smöret är finfördelat tillsätt mjölken och rör om snabbt. Lägg ut degen i fyra klumpar på en plåt med bakplåtspapper och platta sedan till dem, skär ett snitt i dem och gaffla dem.

Grädda i ugnen ca 10 minuter på 250 grader.

Smaklig frukost!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar