torsdag 19 maj 2011

Valnötsbröd med linfrön och havregryn

I går kväll kom min käre sambo på att brödet var slut så vid halv tio på kvällen rörde jag ihop ett bröd. Enkelt och snabbt med bikarbonat är den stora räddaren i nöden. Det tar en timme av ens liv och det har man nästan alltid råd att undvara, speciellt när man får bröd som är vansinnigt goda. Så håll till godo med receptet nedan och lycka till!

Ingedienser
4 dl havregryn
9 dl vetemjöl
2 dl hela linfrön
2 dl russin
3 dl valnötter (hackas efter smak, denna gången valde jag att ha i dem ohackade)
2 tsk salt
4 tsk bikarbonat
2 dl lingonsylt
1 dl flytande honung
10 dl mild yoghurt

Blanda samman de torra ingredienserna och tillsätt sedan resten. Rör samman väl och häll upp i två brödformar (glöm inte smöra och bröda om du inte har teflonformar). Grädda en timme i ugnen på 200 grader och låt sedan svalna under duk.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar