Ingredienser till två lingonbröd med pumpafrön
4 dl fiberhavregryn
10 dl vetemjöl
2 dl pumpafrön
2 dl linfrön (blandat krossade och hela)
1 dl russin
1 dl grovhackade hasselnötter
4 tsk bikarbonat
2 tsk salt
2 dl lingonsylt
1 dl flytande honung
1 burk (33 cl) öl
6 dl mild yoghurt
Tillredning av bröden
Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt sedan yoghurt, honung, öl och lingonsylt. Blanda samman smeten/degen väl. Degen kommer vara väldigt kletig och mer som en röra. Häll upp degen i två stycken brödformar. Om man som jag använder brödformar i teflon är det bara att hälla i annars är det lämpligt att smöra och hälla skorpmjöl i formen innan man häller i degen. Grädda i nedre delen av ugnen på 200 grader i ca 1 h. Ta ut bröden ur formarna och låt svalna på galler.
Klart att äta!
inte visste jag att du bakade så mycket bröd, trevligt!
SvaraRaderahoppas du sett att jag har en blogg, där finns säkert något som faller i smaken :) http://baktips.wordpress.com
Jodå, visst har jag sett den :)
SvaraRaderaSprang på den av en slump en gång... så jag säger detsamma... trevligt!