söndag 3 april 2011

Lingonbröd med pumpafrö

Ingredienser till två lingonbröd med pumpafrön

4 dl fiberhavregryn
10 dl vetemjöl
2 dl pumpafrön
2 dl linfrön (blandat krossade och hela)
1 dl russin
1 dl grovhackade hasselnötter
4 tsk bikarbonat
2 tsk salt
2 dl lingonsylt
1 dl flytande honung
1 burk (33 cl) öl
6 dl mild yoghurt


Tillredning av bröden

Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt sedan yoghurt, honung, öl och lingonsylt. Blanda samman smeten/degen väl. Degen kommer vara väldigt kletig och mer som en röra. Häll upp degen i två stycken brödformar. Om man som jag använder brödformar i teflon är det bara att hälla i annars är det lämpligt att smöra och hälla skorpmjöl i formen innan man häller i degen. Grädda i nedre delen av ugnen på 200 grader i ca 1 h. Ta ut bröden ur formarna och låt svalna på galler.

Klart att äta!

2 kommentarer:

  1. inte visste jag att du bakade så mycket bröd, trevligt!

    hoppas du sett att jag har en blogg, där finns säkert något som faller i smaken :) http://baktips.wordpress.com

    SvaraRadera
  2. Jodå, visst har jag sett den :)
    Sprang på den av en slump en gång... så jag säger detsamma... trevligt!

    SvaraRadera