lördag 4 augusti 2012

Pizzabullar

Jag fick ett infall ikväll och bakade pizzabullar. Sambon har önskat detta länge och idag fick jag helt enkelt lust att genomföra det.

Ingredienser

Deg:
50 g jäst (1 pkt)
50 g rumsvarmt smör
5 dl mjölk
2 msk olja
1 tsk salt
ca 15 dl vetemjöl

Fyllning:
Tomatpuré
Ketchup
Champinjoner
Skinka
Ost
Pizzakrydda

Pensling:
Ägg 

Smula ner jästen i en buke och värm mjölken till 37 grader. Tillsätt lite av mjölken till jästen och se till att all jäst löser sig. Tillsätt sedan det rumsvarma smöret och oljan och tillsätt sedan vetemjölet lite i taget. När degen har en smidig konsistens och ingen deg fastnar på fingret när du rör den är den färdig.

Låt degen jäsa under duk i 45 minuter.

Baka ut degen på ett mjölat bakbord och bred ut en blandning av ketchup och tomatpuré på degen och sprid sedan över skinka, champinjoner, riven ost och pizzakrydda över degen. Rulla ihop och skär i skivor om ca 1,5-2 cm. Mängden fyllning är helt upp till en själv men jag använde ca 400 g skinka och 1,5 burkar champinjoner till denna satsen.

Låt sedan bullarna jäsa i ytterligare 30 minuter på plåten. Pensla dem sedan med ägg och släng över lite pizzakrydda och grädda dem sedan i ugnen på 225 grader i ca 10 minuter.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar