onsdag 1 december 2010

Pumpafröbröd

Decembers första bröd fick bli ett pumpafröbröd med massvis med fröer och nyttigheter. Brödet blev gott och väldigt saftigt.

Ingredienser till två Pumpafröbröd
3 dl rågflingor
2 dl grovt råg mjöl
5 dl vetemjöl
3 del rågsikt
1 dl vetekross
1 dl rågkross
2 tsk salt
4 tsk bikarbonat
1 dl hela linfrön
2 dl pumpafrön
1 dl solrosfrön
1 dl mörk sirap
33 cl öl
3 dl mild yoghurt
3 dl turkiskt yoghurt

Blanda samman alla torra ingredienser och tillsätt sedan resterande ingredienser. Rör samman väl och häll sedan upp i två brödformar (glöm inte att smöra och bröda om ni inte har teflonformar). Grädda bröden i nedre delen av ugnen, 200 grader i ca 1 h. Ta ut bröden och låt dem svalna i formarna under bakduk.

Smakligt bröd!

Dagens tips: Kolsyra i bröd med bikarbonat ger en förträfflig konsistens :)

2 kommentarer:

  1. Måste berätta om min kusins kompis som råkade ta oskalade solrosfrön i ett sådant här bröd! Inte att rekomendera. Det blev visst som om hela brödet innehöll tandpetare. :-) Najs kompo??? nääää.... /Kram Netten

    SvaraRadera
  2. Hehe... Typisk tabbe!
    Lillebrors tös la ju solrosfrön med skal på i salladen. Det var inte heller någon höjdare :D
    Det vi kan konstatera är alltså att frön med skal på inte är någon höjdare när man blandar det i maten :D

    SvaraRadera