måndag 29 november 2010

Fantastiskt vörtbröd

Nu när nedräkningen mot jul har börjat gav jag mig på att baka ett vörtbröd efter eget huvud. Resultatet blev om inte det godaste så åtminstone topp 3 av alla vörtbröd jag någonsin smakat. Det var ett enkelt recept som inte tog mer än strax över en timme i anspråk. Helt klart värt det. Kommer nog bli ett par sådana till innan jul :)

Ingredienser till två vörtbröd

5 dl vetemjöl
5 dl rågsikt
1 dl russin
4 tsk bikarbonat
1 stor påse vötbrödskryddor
1 dl mörk eller brödsirap
22 cl öl
6 dl mild yoghurt

Att tillreda vörtbröden

Blanda samman de torra ingredienserna  i en bunke och tillsätt sedan övriga ingredienser. Blanda samman till en jämn deg. Degen är ganska lös men det ska den vara. Häll upp smeten i två brödformar (glöm inte att smöra och bröda om ni inte har teflonformar) och grädda ca 1h i ugnen på 200 grader.

Låt bröden svalna i brödformarna och sedan är det klart att äta.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar