Nu när nedräkningen mot jul har börjat gav jag mig på att baka ett vörtbröd efter eget huvud. Resultatet blev om inte det godaste så åtminstone topp 3 av alla vörtbröd jag någonsin smakat. Det var ett enkelt recept som inte tog mer än strax över en timme i anspråk. Helt klart värt det. Kommer nog bli ett par sådana till innan jul :)
Ingredienser till två vörtbröd
5 dl vetemjöl
5 dl rågsikt
1 dl russin
4 tsk bikarbonat
1 stor påse vötbrödskryddor
1 dl mörk eller brödsirap
22 cl öl
6 dl mild yoghurt
Att tillreda vörtbröden
Blanda samman de torra ingredienserna i en bunke och tillsätt sedan övriga ingredienser. Blanda samman till en jämn deg. Degen är ganska lös men det ska den vara. Häll upp smeten i två brödformar (glöm inte att smöra och bröda om ni inte har teflonformar) och grädda ca 1h i ugnen på 200 grader.
Låt bröden svalna i brödformarna och sedan är det klart att äta.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar