torsdag 20 januari 2011

Hälsobullar/Nyttiga hamburgerbröd

Till kvällsmat idag åt vi hamburgare och till det krävdes bröd så jag slängde ihop ingredienser till några hamburgerbröd och resultatet blev alla tiders!

Ingredienser till hälsobullar/hamburgerbröd

50 g jäst
5 dl mjölk
2 msk olja
1,5 tsk salt
1 dl solrodfrön
1 dl linfrön
0,5 dl mörk sirap
2 dl grovt dinkelmjöl
3 dl majsmjöl
6,5 dl siktat dinkelmjöl

1 dl kuskakli att strö över bullarna innan de sätts in i ugnen

Smula ner jästen i en bunke och värm mjölken fingervarm (37 grader). Rör mjölk och jäst tills jästen löst upp sig. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta väl (minst 10 minuter för hand och 5 minuter i maskin). När degen är färdigarbetad strö över lite mjöl och låt jäsa under duk i 30 minuter. Knåda degen och forma till bullar, lägg bullarna på en plåt och låt jäsa under duk i ytterligare 30 minuter. Pensla med vatten och strö över kuskakli och grädda sedan i ugnen på 175 grader i ungefär 15-20 minuter (bullarna ska ha en gyllenbrun färg).

Sen är det bara att låta dem svalna på galler och sedan hugga in! Namnam


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar