lördag 8 januari 2011

Rågbröd

Ingredienser till två rågbröd

4 dl rågflingor
1 dl grovt råg mjöl (skållat med 2 dl kokande vatten. Låt svalna innan det blandas med övriga ingredienser)
3 dl kornmjöl
5 dl rågsikt
2 dl fint rågmjöl
1 dl 4-kornskross
2 tsk salt
4 tsk bikarbonat
1 dl hela linfrön
2 dl solrosfrön
1 dl russin
1 dl mörk sirap 
10 dl mild yoghurt

0,5 dl solrosfrö till garnering

Blanda samman alla torra ingredienser och tillsätt sedan resterande ingredienser. Rör samman väl och häll sedan upp i två brödformar (glöm inte att smöra och bröda om ni inte har teflonformar). Strö över sesamfröna och grädda sedan bröden i nedre delen av ugnen, 200 grader i ca 1 h. Ta ut bröden och låt dem svalna i formarna under bakduk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar