lördag 8 januari 2011

Hasselnötsbröd

Ingredienser till två hasselnötsbröd

4 dl rågflingor

3 dl vetemjöl
5 dl rågsikt
2 dl fint rågmjöl
1 dl 4-kornskross
2 tsk salt
4 tsk bikarbonat
1 dl hasselnötter
1 dl hela linfrön
2 dl solrosfrön
1 dl mörk sirap
3,3 dl öl
5 dl mild yoghurt

Sesamfrön för att strö uppe på brödet
Blanda samman alla torra ingredienser och tillsätt sedan resterande ingredienser. Rör samman väl och häll sedan upp i två brödformar (glöm inte att smöra och bröda om ni inte har teflonformar). När de ligger i formarna strö över några solrosfrön. Grädda bröden i nedre delen av ugnen, 200 grader i ca 1 h. Ta ut bröden och låt dem svalna i formarna under bakduk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar