lördag 8 januari 2011

Kornbröd

Ingredienser till två kornbröd

2 dl rågflingor
2 dl fiber havregryn
5 dl kornmjöl
3 dl rågsikt
2 dl grovt rågmjöl
1 dl 4-kornskross
1 dl pumpakärnor
4 tsk bikarbonat
2 tsk salt
3,3 dl loka
1 dl mörk sirap
5 dl filmjölk

Tillredning av bröden

Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt sedan filmjölk, sirap och loka. Blanda samman smeten/degen väl. Degen kommer vara väldigt kletig och mer som en röra. Häll upp degen i två stycken brödformar. Om man som jag använder brödformar i teflon är det bara att hälla i annars är det lämpligt att smöra och hälla skorpmjöl i formen innan man häller i degen. För att piffa till bröden strödde jag lite valmofrön över dem innan jag satte in dem i ugnen Grädda i nedre delen av ugnen på 200 grader i ca 1 h. Ta ut bröden ur formarna och låt svalna på galler.

Klart att äta!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar